Herhalingslessen EHBO:

Het EHBO-diploma is twee jaar geldig. Na twee jaar moet je aantonen dat je competent bent. Dit kan door tijdens deze twee jaar onze lessen te volgen. De lessen worden gegeven in de maanden oktober tot en met maart, gemiddeld 1 les per maand. Na twee jaar zijn alle competenties behandeld en kan de instructeur toestemming geven je diploma te verlengen. Ieder jaar is er een reanimatieles. Tijdens de lessen worden regelmatig LOTUS-sen ingezet. Dit zijn mensen met een speciale opleiding om slachtoffers na te bootsen. Op deze manier kunnen we een echte situatie zo dicht mogelijk benaderen en goed oefenen.

Onze instructeurs zijn geschoold volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Wij geven les op dinsdagavond (19.30 tot 22.00 uur) en zaterdagochtend (9.00 tot 11.30 uur). De lessen worden gegeven in Kulturhus De Spil, Koningin Julianalaan 10, 7711 AD Nieuwleusen.

Leden ontvangen per mail informatie over de specifieke lesdata en welke onderwerpen dan worden behandeld. Zij kunnen zelf kiezen bij welke groep zij de les willen volgen. Een groep bestaat uit maximaal 16 personen.

Beginnerscursus EHBO:

Bij voldoende belangstelling organiseren wij jaarlijks een beginnerscursus EHBO, inclusief reanimatie met gebruik van een AED. Deze cursus bestaat uit 11 lessen en wordt daarna afgesloten met een examen. Dat examen wordt afgenomen door examinatoren van het Oranje Kruis. Dit klinkt enger dan het is. Tijdens de lessen wordt flink geoefend waardoor de afgelopen jaren al onze kandidaten zijn geslaagd.

Normaal bieden wij de cursus aan tegen kostprijs, omdat wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen leren helpen. Dankzij een gift van Synergie Nieuwleusen kunnen wij korting geven op de EHBO cursus en vragen wij € 165,00 per persoon (tarief 2023). Bent u aanvullend verzekerd voor uw ziektekosten? In sommige gevallen is het mogelijk de kosten van de cursus te declareren. Informeer hiernaar bij uw verzekering.

Reanimatielessen:

Sinds 2019 hebben wij de organisatie van reanimatielessen overgenomen van Saam Welzijn. Hiervoor zijn wij reanimatiepartner van de Hartstichting geworden. Op dit moment geven wij vooral herhalingslessen voor de mensen die al een reanimatiecertificaat hebben. Om het reanimatiecertificaat geldig te houden is het verplicht minimaal 1 keer per jaar een herhalingsles te volgen.

Als u met een hele groep een basiscursus wilt volgen, gaan wij in overleg voor de mogelijkheden.

De lessen worden gegeven in Kulturhus De Spil, Koningin Julianalaan 10, 7711 AD Nieuwleusen.

De kosten van een herhalingsles zijn € 12,50. De kosten van een basiscursus € 30,00.